Szállás Balmazújváros, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Semsey Andor Múzeum

  • Semsey Andor Múzeum, Balmazújváros

  • Semsey Andor Múzeum, Balmazújváros (2.kép)

  • Semsey Andor Múzeum, Balmazújváros (3.kép)

Elérhetőségi adatok
Balmazújváros, 4060., Debreceni u. 2.
+36 52 821 555
semseyandormuzeum@gmail.com
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A Semsey Andor Múzeum 2013 év végén költözött a felújított Semsey Kastély épületébe, és 2014-ben újra területi múzeumi státuszt kapott. Ezzel egy időben megújult állandó kiállítása, amely az impozáns épület földszintjén kapott helyet.

A múzeum névadója a mecénások mecénása: Semsey Andor (1833-1923), aki bőkezű támogatója volt a kultúrának és a tudománynak. Az 1860-as években az ő adományából építették fel a pesti állatkert madárházát, majd az 1890-es években az Országos Földtani Intézet épületét.

A múzeum megismerteti a látogatót a város történetével és híres szülötteinek életével, a környék néprajzával, valamint a város életében meghatározó szerepet játszó Semsey család történetével.
Az állandó kiállítás a helytörténeti és néprajzi tárgyak mellett bemutatja a rideg állattartás és a hortobágyi pásztorkodás hagyományait, továbbá szerszámok és fotók segítségével vezeti be az érdeklődőket a kismesterségek közül a kalapos, a kovács, és a bognár mesterségek rejtelmeibe.

A kastély mellett épült meg pályázati forrásból a Kocsiszín, ahol a Balmazújvárosi Önkormányzati Tűzoltóság egykori, mára felújított használati eszközei kaptak helyet. Két szerkocsit, egy lőcsös szekeret, egy első világháborús fertőtlenítő kocsit, valamint egy kisasszonyhintót tekinthetnek meg itt a múzeum látogatói.

Az állandó kiállításon kívül a múzeum számos időszaki kiállításnak is helyet ad, melyekről tájékozódni a múzeum weboldalán lehet: www.semseykastely.hu

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben